5 MILLIÓ DOLLÁR ADOMÁNY MISSZIÓRA

Mark Gerson, egy zsidó származású New York-i üzletember támogatja az afrikai rászorulókat ellátó keresztény orvosi misszionáriusok munkáját.

A CBN-nek adott interjújában, Gerson mint egy "megtiszteltetésként és kiváltságként" jellemezte, a keresztény misszionáriusokkal való együttműködését, és szent embereknek nevezte őket. Elmagyarázta, hogy a Biblia 36 alkalommal említi, hogy szeressük embertársainkat, többször, mint bármi mást. Gerson és felesége, aki rabbi, végül arra a következtetésre jutott, hogy a leghatékonyabb módja szeretetük kifejezésének a rászorulók felé, az, ha "támogatják az afrikai szegényeket ellátó keresztény orvosi missziós munkát".

Azóta nagylelkűen segítik a keresztény missziós kórházakat, melyek az afrikai egészségügyi dolgozók képzési központjaként is szolgálnak. Burundiban, ahol a házaspár hozzájárul a kórházak épüléséhez és a keresztény egészségügyi dolgozók képzéseinek megteremtéséhez, a népesség fele nem fér hozzá ivóvízhez, és a nemzet 70 százaléka a szegénységi ráta alatt él. Támogatásukkal, a keresztény kórházak képesek több tízezer embert is ellátni."Egy átlagos ember kevesebb, mint 1 dollárból él meg egy nap", nyilatkozta a CBN-nek Dr. Jason Fader, egyike azoknak a keresztény misszionáriusoknak, akik Burundiban segédkeznek. "Nem is tudom elképzelni, hogy lehet kevesebb, mint 1 dollárból kijönni egy nap, mégis az emberek nagy része így él ebben az országban."

Izraelben a keresztény misszionáriusok fenyegetettséget jelentenek a zsidó nemzet számára. A legtöbb izraeli emlékeiben ez úgy él, hogy kényszerítik őket és anyagi ösztönzést használnak arra, hogy áttérítsék a zsidó generációt a kereszténységre. Az ortodox és misszió ellenes csoportok felügyelik őket, és figyelmeztetik a közösséget minden keresztény megmozdulásról a zsidó államban.

Úgy vélik a keresztények úgynevezett "jó tettei" csak egy újabb álca arra, hogy az Evangéliumot hirdethessék és meggyőzhessék a zsidó embereket, hogy higgyenek Jézusban. Ezért is meglepő, hogy egy hagyományőrző zsidó házaspár nagylelkűen támogatja a gyülekezet törekvéseit, és legalább néhányuknak, egy lépést jelenthet a keresztény misszió elfogadása felé.

Fordította: Németh Patrícia | Forrás: israeltoday.co.il

[ Kattints a normál verzióhoz ]
Sütik törlésééig megjegyzi a beállítást!

VISSZA
hit tracker