"A KERESZTÉNYSÉG EGY GONOSZ KULTUSZ!"

A kínai kormány továbbra is határozottan lép fel a kereszténység terjedése ellen. Ezúttal a fiatalokat akarja mindenáron elrettenteni a keresztény hittől. A tavalyi év során, vallási témában hozott intézkedések keretében az iskolás gyermekeket arra ösztönzik, hogy jelentsék mihamarabb minden olyan családtagjukat, aki keresztény hitet vall.



A Bitter Winter kínai keresztényeket segítő szervezet megfigyelései szerint az új intézkedés komoly szakadást váltott ki a családokon belül, mivel a gyermekeket arra ösztönzik, hogy kérdéseket tegyenek fel szeretteiknek hitükről, majd elárulják őket. A fiatalok többségében tisztában vannak azzal, hogy ha családtagjaikat jelentik, az letartóztatást és büntetőeljárást eredményezhet, de a következmények súlyát – életkoruknál fogva – ritkán gondolják végig.

"A tanárom azt mondta, hogy a kereszténység gonosz kultusz!" - magyarázta egy kisfiú az édesanyjának. "Ha keresztényként hiszel, akkor el kell hagynod az otthonunkat, és nem vigyázhatsz rám többet. Neked is meg kell tisztulnod a tűzben!", - folytatta a kisfiú.

Miután az anyuka felfedezett a fia hátizsákjában egy a kereszténységet határozottan tagadó és elutasító tankönyvet, az anyukának nem volt más választása, mint otthonukban eltenni a keresztény könyveket, hogy segítse fiát a szorongás oldásában és zavarodottságának kezelésében. De nem segített. A dolgok egyre rosszabbra fordultak.

Egy hónappal később, amikor a fiú véletlenül egy vallási szórólapot talált az anyja táskájában, mérgesen elővett egy gyümölcshámozó kést, és átlyukasztgatta a papirost. Az összeszurkált papírt lengetve fenyegette anyját, hogy adja fel hitét, mert "a kereszténység gonosz kultusz", és az asszonynak "nem szabad hinni benne". Az anya megrémült fia viselkedésén.

Az iskolákban a diákokat arra buzdítják, hogy "felügyeljék" szüleiket


"Az iskola megkezdése előtt meséltem a gyermekemnek Isten alkotásairól, és ő hitt benne! De mióta az iskolában tanítják, olyan, mint egy másik ember. Az ateista Kínában ezeket a tiszta és ártatlan gyermekeket Isten gyűlöletére tanítják!"

A gyermekek szüleik és vallásuk ellen fordulnak.

"Ha édesanyád templomba jár, és hisz Istenben, már nem akarja többé, hogy a gyermeke legyél." Ezt hangoztatja az igazgató egy Henan tartományi iskolában. Egy másik iskola propagandavideót mutatott be, amelyben Jézus követőit nagy, ijesztő szörnyekként ábrázolták. A videó befejezése után egy tanár figyelmeztette a diákokat, hogy a keresztény rokonok "rontást és átkot hozhatnak" a fiatalokra.

Az egyik szülő elmondta, hogy ezek után a fia aktívan ellenzi otthon a vallásos könyvek elolvasását. Egy másik kisfiú megrémült, hogy az anyját a rendőrség fogja elvinni. Más iskolákban a diákokat arra buzdítják, hogy "felügyeljék" szüleiket annak biztosítása érdekében, hogy ne vegyenek részt semmilyen vallási tevékenységben.

"Ez az egész sajnos holtponthoz vezet!" - mondta egy fiatal gyermek édesapja keresztény hitéről. "Ha összejöveteleken veszünk részt, letartóztatnak." Imádkozzunk továbbra is a kínai keresztényekért!