KÁNAÁNI TEMPLOM ROMJAIRA BUKKANTAK
Egy, az Izraeli régészek által végzett különleges felfedezés új betekintést ad az Ígéret földjén lakók egyik fontos építményébe.

A BABILONI TÁMADÁS MARADVÁNYAI
Újabb leletet sikerült beazonosítani Jeruzsálem 6. századi babiloni ostromáról, amely a Királyok II. könyve 25. fejezetében van megírva.

1500 ÉVES MÁRTÍR EMLÉKTEMPLOM
Az izraeli régészek egy újabb, igen jelentős 1500 éves templomot fedeztek fel Izrael területén, Ramat Beit Shemesh szomszédságában.

AZ 5000 EMBER MEGVENDÉGELÉSÉNEK HELYSZÍNE
Az izraeli régészek szokatlanul jól állapotban lévő mozaikdarabot fedeztek fel egy korai keresztény templom padlózatán..

AZ APOSTOLOK ŐSI TEMPLOMA
Az ősi lelet története 725-ben kezdődött egy Saint Willibald nevű keresztény zarándokkal, a Bajor Eichstatt 8. századi püspökével.

A 3500 ÉVES KÁNAÁNI LÉPCSŐ
Nemrégiben tártak fel hét lenyűgöző óriási méretű bazaltból készült lépcsőt Tel Hácorban. A lelet további információkkal szolgál a 3500 évvel ezelőtti kánaáni királyság óriási pompájáról..

ŐSI PAPÍRUSZ A KERESZTÉNYEKRŐL
A svájci Bázeli Egyetem gyűjteményében található egy egyiptomi papirusz, mely egyedibb és különlegesebb a gyűjtemény többi ősi iratánál.

A TITOKZATOS KŐSZOBROK TITKAI
A Puerto Rico-ból származó rejtélyes, kisméretű szobrokból álló gyűjteménynek egyelőre ismeretlen az eredete. Nagy a valószínűsége, hogy az ókorban, Izrael területéről kitelepített 10 elveszett zsidó törzs tagjai készítették.

EGYIPTOMI SZKARABEUSZT FEDEZTEK FEL SILÓ-NÁL
A samáriai Silónál végzett régészeti ásatások során sok jelentős leletet tártak fel, de a legújabb felfedezés, egy 3000 éves egyiptomi szkarabeusz újraírja az Egyiptomból való kivonulás dátumát.

PÉTER APOSTOL SZÜLŐHÁZÁNAK FELTÁRÁSA
Az elmúlt időszakban, a Galilea területén folytatott ásatások során feltártak egy ókori templom maradványt, amely feltételezhetően Péter apostol és testvérének, András otthonának helyén épült.

SIKLÁG VÁROS FELFEDEZÉSE
Évekig tartó kutatás után megtalálták azt a filiszteus várost, ahol Dávid elrejtőzött Saul király elől.

ABRAHAM LINCOLN BIBLIÁJA
Abraham Lincoln egy nemrégiben előkerült Bibliája, 150 évvel az elnök halála után világított rá arra a mély, élő és rendíthetetlen hitre..

ŐSI KŐTÁBLA BIZONYÍTHATJA A BIBLIAI KIRÁLY LÉTEZÉSÉT
Régészek olyan módon tárják fel Jézus utolsó vacsorájának körülményeit, ahogy még sosem láttad.

JÉZUS UTOLSÓ VACSORÁJÁNAK KÖRÜLMÉNYEI
Régészek olyan módon tárják fel Jézus utolsó vacsorájának körülményeit, ahogy még sosem láttad.

ÁBRAHÁM VÁROSÁNAK FELFEDEZÉSE
Izraeli régészek rátaláltak a második templomi időszakból származó zsidó település, Beérseba városának maradványaira.

AJ VÁROS LÉTEZÉSÉNEK BIZONYÍTÉKA
Dr. Scott Stripling Aj bibliai városának pontos elhelyezkedésével kapcsolatos elméletet dolgozott ki, melynek elfogadása nagy előrelépést jelenthet..

PÉTER ÉS JAKAB ÜLDÖZŐJÉNEK ÉRMÉJE
Szórakoztató iskolai kirándulásnak indult, amely hamarosan történelmi jelentőségű felfedező úttá vált.

KERESZTÉNY MŰEMLÉK CIPRUSON
Egy jelentős keresztény helyszínt tártak fel Cipruson, mely mozaikokból áll és görög felirat olvasható rajta; közölte az Athéni Macedónia Hírügynökség, az AMNA.

AZ ŐSI SÚLYKŐ
Az apró kőbe vésett, fordított héber betű a beka, az egyetlen súlymérő kő, melyet valaha találtak a templom első időszakából és az egyetlen lelet, melynek felirata ép.

PILÁTUS GYŰRŰJE
50 évvel ezelőtt egy bronzgyűrűt találtak a Betlehem környéki Heródes-ásatás során, mely leletről mára kiderült, hogy Pontius Pilátus, Jeruzsálem római kormányzójának..

A KERESZTÉNYSÉG KEZDETE SKÓCIÁBAN
30 évvel ezelőtt feltárt csontok segíthetnek a kutatóknak megállapítani a kereszténység pontos kezdetét Skóciában.

BIZONYÍTÉK A KIVONULÁSRÓL
Régészek történelmi bizonyítékot találtak a Jordán folyó melletti területen a zsidók Egyiptomból történő kivonulásának bibliai történetére.

IZRAELBEN FELFEDEZETT ÓKORI MOZAIKOK
Izraelben újabb mozaik tárgyakat találtak, köztük egy olyan jelenetet bemutató leletet is, amely azt a két felderítőt ábrázolja, akiket Mózes küldött Kánaán felfedezésére.

A 3000 ÉVES SZOBORFEJ REJTÉLYE
Nemrégiben tártak fel egy bibliai királyt ábrázoló régészeti leletet, azonban egyelőre még nem tisztázott, hogy melyik királyról készülhetett a szobor.

FELFEDEZTÉK CÉR KAPUJÁT
Az izraeli régészek felfedezték Cér kapuját, az Ószövetségi bibliai városét, amit később Bethsaida néven neveztek az Újszövetségben.

JÉZUS TITOKZATOS 40 NAPJA
Jézus életének talán legrejtélyesebb időszaka az a 40 nap, amelyet a feltámadása és a pünkösd ünnepe előtt 10 nappal történt mennybemenetele között a földön eltöltött.

A VIKING "KÉKFOGÚ" KIRÁLY KINCSE
Németország keleti részén két hobbi fémkereső bukkant rá a történelmi szempontból a tudósok szerint is nagy jelentőséggel bíró leletekre.

VITATJÁK DÁVID KIRÁLY LÉTEZÉSÉT
A régészek hatalmas városrészt fedeztek fel a hebroni dombok alatt, amely a bibliai Dávid király idejében épülhetett ki.

ÉZSAIÁS ALÁÍRÁSA?
Nos, akik ismerik Ezékiás történetét, tudják, hogy egy ember nagy szerepet játszott uralkodásában: és az Ézsaiás próféta. Ézsaiás volt, aki megnyugtatta a királyt..

KI VOLT AZ IGAZI MÁRIA MAGDOLNA?
Magdalai Mária kulcsszerepet játszott Jézus életében és szolgálatában. Az Újszövetségben több helyen is említésre kerül.

JÉZUS ÉS AZ ADÓPÉNZ
Jézus hogyan foglalt állást politikai kérdésekben Róma elnyomó hatalmi rendszerének idején?

AZ 1500 ÉVES IZRAELI MEDENCE
Régészek új leletre bukkantak az Ein Hanniya Parkban, Izraelben. A felfedezés során egy ókori medencerendszert tártak fel, amely a bizánci korszakban épült, a negyedik és a hatodik század között.

A 2700 ÉVES PECSÉT
Jeruzsálem nyugati részén régészek egy apró pecsétet találtak, amely bizonyítja, hogy közel 3000 évvel ezelőtt a zsidó nép lakta Jeruzsálemet és közülük kerültek ki a legfőbb tisztség betöltői.

A 400 ÉVES BIBLIA TÖRTÉNETE
A Bibliát és annak hihetetlen történetét a Walesi Nemzeti Könyvtárban mutatták be, miután a Szent Könyvet egy templom hátsó részében elrejtve találták meg.

AZ ÖZÖNVIZET BIZONYÍTÓ FOSSZÍLIÁK
Fosszilizálódott fákat találtak az Antarktiszon, mely felfedezés számos megválaszolatlan kérdésre adhat választ a kutatók szerint.

EGYEDÜLÁLLÓ MOZAIK JERUZSÁLEM ÓVÁROSÁBAN
Egy rendkívül ritka korai keresztény feliratot fedeztek fel körülbelül egy kilométerre Jeruzsálem óvárosától északra. A hihetetlennek tűnő régészeti leletet véletlenül tárták fel egy telefonkábel kiépítési munkálat során.

NŐK A KORAI KERESZTÉNYSÉG IDEJÉN
A nők fontos szerepet játszottak a korai kereszténység idejében, melyre két régész bizonyítékot is talált. A kutatók egy mozaik képre bukkantak, amely egy gyülekezetet adományaival támogató nő arcképét ábrázolja.

SALAMON SIVATAGI ERŐDÍTMÉNYE
A bibliai időkből származó építmény, amelyet egy önkéntes csoport fedezett fel, vélhetően Salamon király sivatagi erődítményének kapujához tartozó maradvány lehet.

A HOLT-TENGERI TEKECSEK ÚJ FORDÍTÁSA
Egy amerikai régész, Alison Schofield a Holt-tengeri tekercsek új fordításán dolgozik.

ISTEN LÁBNYOMA?
A kutatók emberi kéz által készített sziklaépítményekre bukkantak vélhetően Józsué idejéből, abból az időszakból, amikor Izráel fiai beléphettek az Ígéret földjére.

PÉTER CSONTJAI EGY ÓKORI TEMPLOMBAN
Egy római templom felújítása közben megtalálták Péter apostol csontjainak egy részét.

A RÉGÉSZEK MEGTALÁLTÁK AZ ŐSI BETSAIDÁT
Hogyan kapcsolódhat egy ókori római fürdő Jézus csodatételének helyszínéhez, ahol 5000 embert vendégelt meg?

A KÁNAI MENYEGZŐN HASZNÁLT EDÉNYEK
A közelmúltban régészek felfedezték azt a műhelyt, ahol azokat az edényeket készítették, amelyekben a vizet, majd a csodatétel után a bort tárolták.

ÓSZÖVETSÉGI TÖRTÉNETEK MOZAIKON
Eddig még soha nem látott ábrázolásokat találtak egy ötödik századbeli római zsinagógában, Galileában.

A NEFILIMEK LÉTEZÉSÉNEK BIZONYÍTÉKA?
Régészek 5000 éves sírokra bukkantak Kína területén, amelyek különlegessége, hogy minden kétséget kizáróan átlagon felüli magasságú férfiak nyughelyéül szolgált.

A SZENTÉLY ÉS AZ ÉGITESTEK KÖZÖTTI ÖSSZEFÜGGÉS
Lenyűgöző kutatás tárja fel a Mózes könyve szerint épített szentély és az égitestek közötti hihetetlen összefüggést!

BIZONYÍTÉK NÁBÓT SZŐLŐMEZEJÉRE
A régészek Nábót szőlőültetvényének létezésére utaló bizonyítékokat találtak.

DNS-ALAPÚ BIZONYÍTÉK NÓÉ TÖRTÉNETÉRE
Az egyiptomi múmiákkal kapcsolatos legutóbbi kutatás szinte teljes bizonyossággal alátámasztja Nóé utódainak bibliai történetét.

EGYIPTOMI TÖMEGSÍR ÉS AZ EXODUS
Az Exodust alátámasztó bizonyítékot találtak egy egyiptomi tömegsírban.

AZ 1600 ÉVES FRESKÓK
1600 éves, korai gyülekezetet ábrázoló freskók és bibliai jelenetek kerültek feltárásra Róma legrégibb és legnagyobb katakombájában.

JÉZUS UTOLSÓ SZAVAI
Nagyon sok híres történelmi alakra az utolsó szavai által emlékezünk. Szembenézve a halállal, az egyik kijelentésük különleges, drámai fontosságú.

A POKOL KAPUI
Biztosan kitaláltátok már, hogy Jézusnak Péterhez intézett szavairól lesz szó, amikor tanítványaival Cézárea Filippiben járt.

BIZONYÍTÉK BÁBEL TORNYÁRA
Megfejtettek egy 100 évvel ezelőtt talált kőtáblán szereplő képet és írást, amelyek – mint kiderült – a bábeli toronyra utalnak.

A FRIGYLÁDA TITKA
Az emberek többsége nem hajlandó elfogadni a gondolatot, hogy Isten hagyta volna, hogy Nabukodonozor elpusztítsa Izrael legszentebb tárgyát.

MÁRIA LEGRÉGEBBI ÁBRÁZOLÁSA
Régészek Jézus édesanyjának, Máriának eddigi legrégebbi ábrázolására bukkantak.

KOLUMBUSZ KRISTÓF ZSIDÓ VOLT
Kolumbusz Kristóf marranó volt? A tőle származó írások szerint igen!

JÉZUS MINDENNAPI ÉLETE
Az Izraeli Régészeti Hatóság vezetője elmondta, hogy a szervezetük nagy lépést tett az elmúlt két évtizedben, hogy megértsék: milyen is lehetett Jézus és kortársainak mindennapi élete.

MIÉRT SZÜLETETT JÉZUS A FÖLDRE?
A korabeli állapotokról szóló feljegyzések nem ringatnak minket illúziókba. Jézus baljóslatú történelmi időszakban jött el e világra..

ESZTER ÉS MORDEKAJ SÍRJAI MÉG MA IS ÁLLNAK
Irán tűnt a legvalószínűtlenebb helyszínnek arra, hogy megtalálják az izraeliek két legtiszteltebb hősének maradványait.

MEGTALÁLTÁK A HÁZAT, AHOL JÉZUS FELNŐTT
Úgy vélik megtalálták a házat, ahol Mária és József Jézusról gyermekkorában gondoskodott, ahol Krisztus felnőtt.

MIT ÍRT JÉZUS A HOMOKBA?
A Bibliában csak egyszer említik meg, hogy Jézus írt volna, de, hogy mit írt, arról pontos adatokat nem tudunk. Mégis több ez az üzenet, mint egy mesélői elem.

EZÉKIÁS KIRÁLY PECSÉTJE
Ezékiás király egy agyag pecsétjét találták meg egy jeruzsálemi ásatáson, ezzel is hitelesítve a bibliai király létét és ezzel a Biblia beszámolóját.

A HEBRONI BARLANG FELFEDEZÉSE
35 évvel ezelőtt a zsidók egy kis csoportja nehéz és veszélyes küldetésre szánta el magát: bebizonyítani a hebroni barlang bibliai történetének valóságát.

A FILISZTEUSOK REJTÉLYE MEGOLDÓDOTT
Rendkívüli dél-izraeli felfedezés deríthet fényt a Biblia egyik legnagyobb rejtélyére, az Ószövetség talán leghírhedtebb és legtitokzatosabb népe, a filiszteusok eredetére.

MEGTALÁLTÁK A BIBLIÁBAN EMLÍTETT ÁRNYÉKSZÉKET
Izraelben egy régészeti ásatás során azon a helyen, amiről a Biblia is ír, valóban találtak egy latrinát.

KŐBE VÉSETT TÍZPARANCSOLAT AMERIKÁBAN
Olyan helyen találtak egy szikladarabot, amelyen héber nyelven volt a Tízparancsolat bevésve, ahol az emberek nem is gondolták volna: Amerikában.

A MÁSODIK TEMPLOM GYÖNYÖRŰ PADLÓJA
Egy hihetetlenül érdekes felfedezés, mely az első fizikai és arheológiai bizonyítéka arra, hogy a második jeruzsálemi templom a hegyen állt 2000 évvel ezelőtt.

ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ VOLT-E JÉZUS?
A fenti kérdés megválaszolásához mindössze egy hiteles forrásra, a tények számbavételére és őszinteségre lesz szükségünk.

FELÚJÍTJÁK JÉZUS SÍRJÁT
A görög ortodoxok, az örmény egyház és a római katolikus ferences rend közösen végzi el a helyreállítást, amelyet a görög kormány és magánadományok is segítenek.

ZSINAGÓGA GALILEA PEREMÉN
Egy különleges zsinagóga került feltárásra Galileában, mely megerősíti az Újszövetség történéseit.

FILISZTEUS TEMETŐT TALÁLTAK
Talán a leghíresebb filiszteus Góliát volt, akit Dávid győzött le. Nem találtak eddig olyan sírokat, amelyek a filiszteusokhoz voltak köthetők.

VEGETÁRIÁNUS VOLT JÉZUS?
A Bibliában fel van jegyezve, amikor Jézus halat (Lk 24:42-43) és bárányhúst (Lk 22:8-15) evett.

LÁZÁR FELTÁMASZTÁSA ORVOSI SZEMMEL
"Lázár jöjj ki!" - Jézus legkülönlegesebb csodája orvosi szemmel.

CT-VEL TALÁLT BIBLIAI RÉSZEK
A kumráni tekercsek után a legrégebbi fennmaradt bibliai részletet rejtette az izraeli Ejn Gediben talált tekercsmaradvány.

MEGTALÁLTÁK GÁT VÁROSKAPUJÁT
Megtalálták a filiszteusok városának, Gátnak a városkapuját és erődrendszerét izraeli régészek.

ISBÓSET NEVE CSERÉPTÖREDÉKEKEN
Saul egyik fiának nevét tartalmazó, Dávid király korabeli, 3000 éves feliratot mutattak be Jeruzsálemben.

AGYAGTÁBLÁN DOKUMENTÁLT FOGSÁG
A zsidók babiloni fogságát dokumentáló, 2500 éves akkád ékírásos agyagtáblák első kiállítása nyílt meg a héten Jeruzsálemben.

EVOLÚCIÓELLENES FELFEDEZÉS
A mai oktatásban alapfeltevés, hogy a dinoszauruszok és az ember soha nem találkozhattak a Földön..

TUDOMÁNY A BIBLIÁBAN
Ha jobban megnézzük, a Bibliában felfedezhetünk néhány olyan tudományos tényt, amelyre az emberiség csak évezredek után jött rá.

BOR ÉS BIBLIA
Jézus berúgatta az egész násznépet? Vagy, Jézus is mulatozott a részeg násznéppel?

TUDOMÁNYOS LELET AZ ÖZÖNVÍZ IGAZOLÁSÁRA
Hatalmas, az óceánokéhoz hasonló mennyiségű vízkészletek rejtőzhetnek 400 kilométerrel a Föld felszíne alatt.

TUDOTT-E MÓZES ÍRNI?
Tudtak-e az ókori emberek pontosan írni, vagy csak szóképeket jegyezetek le, amik meglehetősen pontatlanok voltak?

VOLTAK-E NŐI PAPOK?
A Priscilláról elnevezett római katakombák megnyitása nyomán újra vita kerekedett a római kori női papokról.

JÉZUS ELÍTÉLÉSÉNEK KÖRÜLMÉNYEI
A halálos ítéletet csak a rómaiak hajthatták végre. Mit lehet tudni Jézus peréről?

FELTÁRT UTAK AZ APOSTOLOK KORÁBÓL
Újabb felfedezésekről számolhattak be a Galileai-tó északkeleti csücskében kutató izraeli régészek, akik a Jézus tanítványai által használt utakat tártak fel. Betszaidát 1987-ben sikerült azonosítani, azóta több réteg gazdag leletanyaga került napvilágra.

A GECSEMÁNÉ-KERT OLAJFÁI
Szakemberek szerint a Jeruzsálemhez közeli Olajfák hegyén álló Gecsemáné-kert fái egy Krisztus korabeli közös őstől származnak.

A JÉZUS FELESÉGÉT EMLÍTŐ PAPÍRUSZ
A Vatikán hivatalos lapja, a L'Osservatore Romano hamisnak nevezte azt a papirusztöredéket, amelynek kopt nyelvű szövege Jézus állítólagos feleségére tesz utalást.

SÁMSON TÖRTÉNETÉT IGAZOLÓ LELET
A bibliai Sámson létének első régészeti bizonyítéka lehet egy oroszlánnal viaskodó férfit ábrázoló pecsétnyomó, amely Izraelben került elő.

NÉPÍRTÁS VAGY ISTENÍTÉLET?
Népirtást vagy istenítéletet hajtott végre a zsidó nép Isten utasítására az ószövetség idején?

JÉZUS FELTÁMADÁSA TÖRTÉNELMI TÉNY
A feltámadás mellett szóló tudományos érveket nehéz félresöpörni; sok ismert gondolkodó jutott ezek vizsgálatakor arra, hogy valóban megtörtént.

MARCO POLO BIBLIÁJÁNAK TITKA
A 13. századi zsebkönyv 16,5 centi magas, 11 centi széles, 500 oldalas, mégsem vaskos: lapjai mindössze 80 mikron vastagok.

JÉZUS SZENVEDÉSE ORVOSI SZEMMEL
Arról a mai embernek már kevés fogalma van, mit is jelentett valójában a kereszthalál, ez a római kivégzési mód.

EMBERI MINŐSÉG ÉS SZÉPSÉG A BIBLIÁBAN
A Biblia nem életidegen könyv, hanem célszerű, szép és főként egészséges életet hirdet.

MIT MOND A BIBLIA AZ ÖNGYILKOSSÁGRÓL?
Vannak, akik kétségbeesett vagy közönybe süllyedt hangulatban az öngyilkosságot kezdik fontolgatni. De mit mond minderről a Biblia?

VILÁGHÁLÓN A BIBLIAI KÉZIRATOK
Az Izraeli Múzeum és a Google közös projektje révén bárki hozzáférhet ahhoz az öt Holt-tengeri tekercshez.

JÉZUS ÉS A HINDU?
A New Age mozgalom követői közül sokan azt állítják, hogy Jézus gyerekkorában Indiában járt és hindu guruktól tanult. Ez egy képtelen ötlet..

ÖZÖNVÍZ LEGENDÁK
Az özönvíz a leggyakoribb a legendák között. Gyakorlatilag minden ókori kultúrában létezik történet egy nagy áradásról..

MEGTALÁLTÁK DÁVID KIRÁLY VÁROSÁT
Izraeli régészek feltárták Jeruzsálem közelében egy ősi település maradványait, amely feltételezéseik szerint Dávid király bibliai városa lehetett.

MENNYI IDŐ ALATT TEREMTETT ISTEN?
A Teremtés hete természetfeletti volt, épp ezért számunkra érthetetlen. Egy egész könyvet megtölthetnénk a Teremtéssel kapcsolatos kérdésekkel.

MIKOR SZÜLETHETETT JÉZUS?
Ki lehet-e számolni, bibliai és Biblián kívüli adatok alapján, hogy pontosan mikor született Jézus?

HALOTTIDÉZÉS A BIBLIÁBAN?
Az okkult jelenségek, a spiritizmus térhódításának reneszánszát éljük, mivel egyre többen keresik ezekben testi-lelki problémáik megoldását...

MEGTALÁLT BIBLIAI ÉPÜLETEK
Van olyan Bibliában említett épület, amit sikerült a régészeknek kiásniuk?

DNS HASONLÓSÁG A TEREMTMÉNYEK KÖZÖTT
Vajon a csimpánzok és az emberek DNS-e közti hasonlóság bizonyítja a közös eredetet? Az evolúciós rokonság bizonyítéka?

MAJMOKTÓL SZÁRMAZNÁNK?
A legtöbb ember hallott már az úgynevezett "hiányzó láncszemekről", és ezeket tudományos bizonyítéknak tartják..

ELFÉRT MINDEN ÁLLAT A BÁRKÁBAN?
A tények megerősítik, hogy Nóé bárkája elég nagy volt ahhoz, hogy elegendő állatot fogadjon be a föld újranépesítéséhez az özönvíz után.

MIT MOND A BIBLIA A DINOSZAURUSZOKRÓL?
Hogyan kell produktív módon gondolkodni a Biblia alapján a dinoszauruszok kérdéséről úgy, hogy ezt hitvalló módon tegyük?

PETRA A NABATEUSOK FŐVÁROSA
Petra a mai Jordánia területén helyezkedik el. Ma vendégcsalogató látványosság.

RÉGÉSZET ÉS BIBLIA
Kétkedő és hittel teljes tudósok közös kérdése az volt, vajon a Bibliában leírt események mennyiben tekinthetők igaznak.

A HÉT EREDETE
Életünk napjai egymást követően telnek, és akár megszakítatlan sorozatnak is tekinthetjük őket, hiszen mi különbözteti meg őket egymástól?

TUTANKHAMON, VÉLETLENEK ÉS BIBLIA
Forgassuk vissza az idő kerekét, ez alkalommal kb. 3500 évet.

AZ ÖZÖNVÍZ ELŐTTI VILÁG
Az özönvíz előtti világ - gonoszsága ellenére - nem a tudatlanság és civilizálatlanság kora volt, ahogy azt gyakran gondolják.

ÁDÁM ÉS ÉVA ALMÁJA
A Biblia nem tud róla, hogy a tiltott fa almafa volt, mégis a keresztény hagyományban általános az a hiedelem, hogy Éva almát szakított a tiltott fáról.

KI VOLT KAIN FELESÉGE?
Nőtestvért feleségül venni törvénytelenség. Akkor Káin kit vett el? Léteztek mások is a földön?


Kattints az asztali verzióhoz!
A "sütik" törlésééig megjegyzi a beállítást.